Vinnova Profile Banner
Vinnova Profile
Vinnova

@vinnovase

Followers
17,799
Following
435
Media
460
Statuses
6,774

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Mer info:

Stockholm
Joined May 2009
Don't wanna be here? Send us removal request.
Explore trending content on Twitter
@vinnovase
Vinnova
13 hours ago
Ekonomin går mot sämre tider, hur påverkar det innovationsklimatet? Nytt avsnitt av podden Innovation med Sylvia Schwaag Serger, professor vid Lunds universitet och Göran Marklund, Vinnova Finns där poddar finns.
Tweet media one
0
0
2
@vinnovase
Vinnova
24 days ago
I spåren av klimatomställning och fortsatt digitalisering tas en ny europeisk produktpolicy fram med fokus på spårbarhet i globala värdekedjor. Sverige behöver agera för att bidra till hållbarhet och värna framtida konkurrenskraft. Läs ny policy brief:
0
1
4
@vinnovase
Vinnova
25 days ago
Nu lanserar @Energi_mynd , @FormasForsk och Vinnova framtidens strategiska innovationsprogram - Impact Innovation. Var med och gör skillnad tillsammans med andra, det första erbjudandet om finansiering har öppnat. Läs mer: #innovation #impact
Tweet media one
0
11
18
@vinnovase
Vinnova
a month ago
I nya avsnittet av podden Innovation spanar Carl Heath @RISEsweden Marcin de Kaminski @crdefenders och Ylva Strander, Vinnova. om framtidens demokrati. Finns där poddar finns.
Tweet media one
0
1
14
@vinnovase
Vinnova
2 months ago
Hör @darjaisaksson i samtal om hur vi främjar samverkan som möjliggör systemförändrande samhällsinnovation idag kl 12-12.30. Följ via webbsändningen eller på plats i #Almedalen .
1
0
2
@vinnovase
Vinnova
2 months ago
Möt oss i Almedalen! Vår generaldirektör Darja Isaksson och flera andra av våra företrädare är i Visby för att mötas och samtala om innovation och hållbarhet som nyckeln till konkurrenskraft. @darjaisaksson
0
0
7
@vinnovase
Vinnova
2 months ago
Nu lanseras riktningen för framtidens strategiska innovationsprogram - Impact Innovation. En aktörsdriven långsiktig satsning som ska bidra till Sveriges globala konkurrenskraft genom omställning för hållbar utveckling. @Energi_mynd @FormasForsk
1
5
18
@vinnovase
Vinnova
3 months ago
Regeringen tillsätter utredning om framtidens forsknings- och innovationssystem. Vi ser fram emot att vara med och identifiera modiga och kvalificerade förslag som stärker Sveriges förutsättningar att göra skillnad i världen.
@Utbdep
Utbildningsdep
3 months ago
"Det är viktigt med ett forskningsfinansieringssystem som premierar fri forskning och innovation av hög kvalitet och som bidrar till hantering av samhällsutmaningar såsom pandemier och klimatförändringar." – @Anna_Ekstrom #fopol
1
5
10
0
6
10
@vinnovase
Vinnova
3 months ago
Företag med stark innovationsförmåga är avgörande för Sveriges välfärd, konkurrenskraft och för omställningen till ett hållbart samhälle. Vinnova gör därför en ny satsning på innovativa impact startups. #innovation #impact #ImpactBolag #startups Läs mer:
Tweet media one
0
2
3
@vinnovase
Vinnova
3 months ago
Hur kan organisationer bli bättre på innovation som gör skillnad så att det inte bara blir projekt som rinner ut i sanden? Nytt avsnitt av podden Innovation finns nu ute. Finns där poddar finns.
Tweet media one
0
1
8
Vinnova Retweeted
@Naringsdep
Näringsdepartementet
3 months ago
Möjligt nordiskt vaccinsamarbete - visar ny studie från @vinnovase som på uppdrag av regeringen genomfört en kartläggning av resurser för innovation, utveckling & produktion av vacciner i Norden: #lifescience #vaccin #norden #innovation @socialdep @Utbdep
0
2
5
@vinnovase
Vinnova
3 months ago
Idag medverkar Vinnovas generaldirektör @darjaisaksson i en panel om samverkansprogrammen som innovationsprocess med @strandhall , @Anna_Ekstrom , Khasayar Farmanbar, Karl-Petter Thorwaldsson. Livelänk i tweeten från @infradep .
@infradep
Infrastrukturdepartementet
3 months ago
Är du nyfiken på hur avancerad digitalisering ska ge svensk industri en ledarroll inom framtidens teknikområden? Då ska du lyssna på Khashayar Farmanbar som är en av talarna som intar scenen den 7/6. Delta digitalt här: #samverkanstarkersverige #samprog
Tweet media one
1
2
4
0
2
6
@vinnovase
Vinnova
3 months ago
Nu får 17 projekt finansiering av Vinnova för att i nära samverkan med näringsliv, offentlig sektor och akademi vidareutveckla och testa innovativa lösningar för klimatomställning. Fokus ligger på industri, mobilitet, samhällsbyggnad och mat.
0
3
10